Covid-19. Bill Gates, declarație ȘOCANTĂ. Este INUTIL în SUA
Autor: Simona Haiduc pe 29 iul, 10:35 | Declarația zilei

Totul trebuie să fie rapid, spune Gates

Majoritatea testelor efectuate în Statele Unite pentru noul coronavirus sunt pierdere de timp, pentru că oamenii așteaptă prea mult rezultatul analizelor, a declarat confondatorul gigantului Microsoft, Bill Gates, într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC.

”Acest test este pierdere de timp. Iar toate cifrele despre numărul de teste efectuate sunt, practic, inutile”, a insistat miliardarul american, subliniind că rezultatele analizelor trebuie să fie anunțate cât se poate de rapid, pentru ca persoanele pozitivate să ia imediat măsurile necesare pentru a nu-i contamina și pe alții.

Gates a mai spus că americanii cu venituri mici și care sunt cei mai expuși riscului de contaminare, nu ar trebui să aștepte mai mult de 24 de ore pentru a afla dacă au luat sau nu virusul. 

După cum menționează, în context, CNBC, potrivit datelor companiei Quest Diagnostics, timpul mediu de așteptare a rezultatelor testelor pentru pacienții care au prioritate (bolnavi internați, pacienți care trebuie supuși unor intervenții chirurgicale și cadre medicale cu simptomatologie covid-19) reprezintă mai mult de două zile. Pentru toți ceilalți, timpul de așteptare poate depăși șapte zile. 

Citește și Un cocktail ce vine de hac noului virus. L-au descoperit americanii

De la începutul pandemiei, în Statele Unite au fost efectuate aproape 53 milioane de teste pentru coronavirus, din care 5 milioane pozitive. Dar experții Centrului pentru controlul și prevenirea îmbolnăvirilor precizează că numărul lor nu este egal cu cel al bolnavilor, pentru că o persoană s-ar fi putut teste de mai multe ori. 

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele