COVID-19. Britanicii testează un MEDICAMENT cunoscut și bine tolerat
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Un medicament utilizat la scară largă
Un medicament utilizat la scară largă
Colchicina, un medicament antiinflamator, va fi testată ca posibil tratament pentru COVID-19 într-un studiu clinic din Marea Britanie, informează vineri Reuters.

În cadrul studiului clinic RECOVERY (Randomised Evaluation of COVID-19 Therapy), cel mai mare studiu clinic din lume care analizează o gamă de potenţiale tratamente pentru COVID-19, cel puţin 2.500 de pacienţi urmează să primească în mod aleatoriu colchicină, folosită în mod obişnuit ca tratament împotriva gutei.

"Colchicina este un medicament atractiv pentru a fi evaluat în studiul RECOVERY, deoarece este foarte bine tolerat, ieftin şi disponibil pe scară largă", a declarat profesorul Peter Horby de la Universitatea Oxford, cercetător în cadrul studiului clinic. 30 de capsule de colchicină costă aproximativ 124 de dolari pe site-ul drugs.com.

Oamenii de ştiinţă din spatele studiului clinic au declarat că inflamaţia joacă un rol major în COVID-19 şi tratamentul cu dexametazonă, un alt medicament antiinflamator, a demonstrat deja că poate reduce riscul de deces în cazul celor mai grav bolnavi pacienţi.

Citește și Punctul VULNERABIL al tuturor vaccinurilor împotriva COVID-19

La începutul acestei luni, în cadrul studiului clinic din Marea Britanie a fost evaluată şi aspirina ca posibil tratament pentru COVID-19, pentru a se analiza dacă acest medicament ar putea reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge la persoanele diagnosticate cu această boală.

Printre alte tratamente testate în cadrul studiului clinic RECOVERY se numără antibioticul comun azitromicină şi cocteilul din anticorpi de sinteză al companiei Regeneron, care a fost utilizat pentru tratarea simptomelor COVID-19 ale preşedintelui american Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel