Bine de știut. Insulele grecești CELE MAI AFECTATE de COVID-19
Autor: Ciprian Dumitrache pe 22 iul, 07:19 | Articole recomandate

MAE: Atenţionare de CĂLĂTORIE în Grecia

De mai bine de două săptămâni, Grecia se confruntă cu o explozie a cazurilor de coronavirus, numărul zilnic de noi îmbolnăviri ajungând la cifrele din aprilie-mai, atunci când erau înregistrate 3-4 mii de cazuri pe zi.

Ultimele două zile au confirmat că valul 4 a pus stăpânire pe Grecia. Autoritățile elene au anunțat marți 3.565 de cazuri iar miercuri au fost raportate 2.972 de noi îmbolnăviri.

Raportat la populație, cele mai multe îmbolnăviri au fost înregistrate în insulele grecești.

Numărul mare de turiști din Marea Britanie, dar și din Rusia pare că a contribuit decisiv la răspândirea tulpinii Delta în insulele grecești, atât de căutate de turiști.

În Creta, spre exemplu, autoritățile au anunțat că 80% din infectări sunt cauzate de noua tulpină. Vezi AICI care sunt documentele cerute de autoritățile elene

Cea mai dramatică situație este în Mykonos, autoritățile fiind nevoite să impună anumite restricții pe timpul nopții. Numărul de infectări în această insulă este de  385 de persoane la 100 de mii de locuitori.

Citește și: Varianta indiană, PERICULOASĂ mai ales pentru TINERI. Explicații

Pe locul doi se află insula Paros, cu 288 de persoane la 100 de mii, în timp ce Santorini se află pe locul 3, cu 148 de persoane infectate la fiecare 100 de mii de locuitori.

O situație particulară se găsește în Creta, o insulă mare în care unele districte sunt mai afectate. Astfel, în Rethymno se înregistrează 101 cazuri, dar capitala insulei, Heraklion, se situează mai bine (doar 29 de cazuri) întrucât vorbim de o aglomerare urbană foarte importantă.

O medie mai mare de cazuri decât cea înregistrată la nivel național o întâlnim în următoarele insule: Kos (64 de cazuri de infectare), Zakynthos (42 de cazuri), Rodos (40 de cazuri), Corfu (29 de cazuri). Lista completă poate fi consultată AICI.

 

 

 

 


Articole recomandate Vezi toate articolele