Covid-19. Coșmarul nurcilor infectate a ajuns și în SUA
Autor: Oana Pavelescu pe 29 noi 2020 / 10:53 | Articole recomandate

Fermele de nurci trebuie să distrugă toate animalele

Un focar de Covid-19 a fost depistat la o fermă de nurci din Oregon unde au fost testați pozitiv atât lucrătorii cât și animalele.

Acum, ferma a fost plasată în carantină, ceea ce înseamnă că „niciun animal sau produs animal nu poate părăsi ferma până la o notificare ulterioară”, potrivit Departamentului pentru Agricultură Oregon.

Fermierul și angajații săi au fost sfătuiți să se autoizoleze după ce au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus în rândul lucrătorilor de la fermă, se arată în comunicat citat de CNN.

O echipă de medici veterinari și de sănătate publică lucrează cu cei afectați de focar, asigurându-se că personalul deține echipamente de protecție personală și materialele necesare pentru a urma îndrummările oficiale de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„Siguranța lucrătorilor este esențială pentru a proteja oamenii și animalele din fermele de nurcă”, a declarat medicul veterinar OHA de sănătate publică, Dr. Emilio DeBess. "Cea mai bună armă a noastră împotriva virusului este acum educația. Oferim teste, îndrumări și asistență specifice la locul de muncă și furnizăm echipamente de protecție suplimentare fermierului, angajaților și familiilor acestora pentru a ajuta la reducerea răspândirii în continuare a virusului”.

Covid-19. Stupoare. Nurcile îngropate în pripă au început să iasă din gropile comune

Anul acesta, virusul a fost detectat la ferme de nurci în șapte țări, inclusiv Olanda, Danemarca, Italia, Suedia și Spania și în trei state americane, Utah, Michigan și Wisconsin.

Mii de nurci au murit la fermele din Utah și Wisconsin după apariția unei serii de focare de coronavirus. În Utah, fermierii au pierdut cel puțin 8.000 de nurci din cauza Covid-19.

În prezent, nu există dovezi că animalele, inclusiv nurca, joacă un rol semnificativ în transmiterea virusului la oameni, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și Departamentul Agriculturii din SUA. Riscul ca animalele să răspândească Covid-19 la oameni este considerat scăzut.

USDA anunță cazuri confirmate de coronavirus la animale de fiecare dată când se găsește într-o specie nouă. Toate cazurile confirmate la animale sunt postate pe site-ul web al departamentului.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele