Covid-19. De ce dezvoltarea vaccinului se poticnește
Autor: Oana Pavelescu pe 25 mai, 08:05 | Mutarea zilei

Oxford întâmpină probleme în obținerea vaccinului

Echipa Universității Oxford, responsabilă cu dezvoltarea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2, a declarat că scăderea ratei infecției va face din ce în ce mai dificil să demonstreze dacă preparatul lor are succes, a informat Telegraph citat de Bloomberg.

„Este o cursă împotriva virusului care acum dispare”, a declarat pentru ziar profesorul Adrian Hill, directorul Institutului Jenner care aparține de universitatea britanică. „Am spus în urmă cu câteva luni că există șanse de 80% să se dezvolte un vaccin eficient până în septembrie. În momentul de față, există șanse de 50% ca noi să nu obținem niciun rezultat. ”

Adrian Hill a spus că se așteaptă ca mai puțin de 50 din cele 10.000 de persoane care s-au oferit voluntari pentru a testa vaccinul săptămâna viitoare să se îmbolnăvească. Dacă mai puțin de 20 de teste sunt pozitive, rezultatele vor fi inutile, a mai declarat profesorul.

Covid-19: VACCINUL care produce anticorpi protectori

Deși se lucrează la nivel mondial la în jur a 100 de vaccinuri experimentale pentru Covid-19, procesul este probabil să dureze. Găsirea unui vaccin și distribuirea acestuia la nivel mondial va fi un efort uriaș, a declarat la începutul acestei luni dr. Michael Ryan, directorul Programului de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății și care a mai spus că există mari șanse ca boala să rămână ca o boală sezonieră.

Guvernul britanic a fost de acord să plătească până la 100 de milioane de doze, adăugând că 30 de milioane de vaccinuri ar putea fi gata până în luna septembrie. Rata zilnică a noilor infecții a scăzut cu aproape două treimi de la vârful pandemiei cânt numărul îmbolnăvirilor era de aproape 9.000, pe 10 aprilie.Reuters a relatat că Universitatea Oxford ar putea să se alăture companiei farmaceutice Moderna într-un program de testare pe scară largă în luna iulie.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele