Covid-19. Declarație ȘOCANTĂ: Coronavirusul SCAPĂ de sub control
Autor: Simona Haiduc pe 17 sep, 10:58 | Declarația zilei

O declarație care înfioară

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a declarat că situația creată de răspândirea noului coronavirus scapă de sub control, dar că încă nu este prea târziu pentru remedierea lucrurilor. 

”Pandemia de coronavirus a scăpat de sub control, astfel că situația pare să evolueze într-o direcție absolut nedorită”, a spus secretarul general al ONU, subliniind că, după toate probabilitățile, numărul deceselor provocate de covid-19 va atinge 1 milion de oameni. 

Referindu-se la dezvoltarea vaccinurilor, Guterres a arătat că mulți își leagă speranțele de aceste tratamente și a amintit că, din păcate, nu există panaceu împotriva pandemiei. ”Un singur vaccin nu poate rezolva această criză și, cu siguranță, nu în viitorul apropiat”, crede oficialul onusian. 

În acest context, Guterres a propus ca vaccinul să fie privit ca ”un bun global”, accesibil pentru toți locuitorii planetei, dar că pentru asta este nevoie de ”un salt calitativ în operațiunile de finanțare”. 

Citește și Covid-19. E MICĂ, dar NEUTRALIZEAZĂ virusul. Medicii, JUBILEAZĂ

Oamenii, a continuat secretarul general al ONU, trebuie să fie pregătiți pentru vaccinare, dar răspândirea de dezinformații nu face decât să zdruncine încrederea în viitoarele tratamente și să conducă la apariția a tot felulde ”teorii ale conspirației dintre cele mai teribile”. 

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele