Covid-19. GlaxoSmithKline produce un miliard de doze de rapel pentru vaccin
Autor: Oana Pavelescu pe 28 mai, 12:55 | Articole recomandate

GlaxoSmithKline vine în sprijinul obținerii unui vaccin

GlaxoSmithKline are în plan să producă un miliard de doze de adjuvant de vaccin, un compus care poate ajuta orice fel de vaccin, pentru a sprijini imunizarea împotriva pandemiei Covid-19, începând cu anul viitor.

Adjuvantul poate reduce cantitatea de vaccin necesară per doză, permite imunizarea mai multor persoane și creează o imunitate de lungă durată, se spune într-o declarație oficială a Glaxo, citat de Bloomberg.

Producătorul britanic de medicamente a semnat un acord cu Sanofi ca să ofere tehnologia sa pentru a ajuta la dezvoltarea unui vaccin experimental cu gigantul farmaceutic francez.

Glaxo spune că intenționează să producă adjuvantul în mai multe fabrici din Europa, Canada și SUA.

Vaccin impotriva Covid-19. 10 cei mai promițători candidați

Compania farmaceutică britanică spune că nu se așteaptă să facă profit, banii pe care îi va câștiga vor fi investiți pentru a sprijini cercetarea și pregătirea pandemiei pe termen lung. 

Directorul executiv Emma Walmsley a declarat luna trecută că obiectivul pactului cu Sanofi este de a face sute de milioane de doze anual până la sfârșitul anului viitor. Într-o colaborare cu Coaliția pentru Pregătire și Inovare pentru Pandemie, Glaxo a acceptat, de asemenea, să împărtășească know-how-ul său cu alți dezvoltatori de vaccinuri, începând cu Universitatea Queensland din Australia.

"Va fi nevoie de mai mult de un vaccin pentru a face față acestei pandemii globale", a declarat Roger Connor, președintele operațiunii cu vaccinuri ale Glaxo.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele