Covid-19. IMUNITATE pe viață? Da, este posibil, dar cu o CONDIȚIE
Autor: Simona Haiduc pe 26 sep, 15:13 | Articole recomandate

Este părerea unui specialist din Rusia

Imunitate pe viață la SARS-CoV-2? Da, este posibil, susține expertul Rinat Maksiutov, director general al centrului științific ”Vektor”, una dintre structurile specializate din Rusia ce dezvoltă, în prezent, vaccinuri împotriva noului coronavirus. El spune că o astfel de imunitate poate fi dobândite de persoanele care au făcut forme severe de covid-19.

”În cazul persoanelor infectate, dar care au făcut forme ușoare ale bolii sau chiar fără simptome, vaccinarea va deveni, la un moment dat, necesară. Ca măsură de prevenire”, a subliniat specialistul rus, citat de agenția Interfax. 

Maksiutov spune, totodată, că, în opinia lui și nu numai, ”cea mai bună vaccinare din punctul de vedere al eficacității și siguranței, este de a face boala respectivă. De aceea, dacă un om a făcut covid-19, dar nu într-o formă ușoară, ci una grea, severă, organismul lui ar trebui să producă o imunitate suficientă pentru a nu mai necesita vaccinarea”, a explicat șeful centrului ”Vektor”.

Venind în completare, Aleksandr Ghințburg, directorul centrului N. Gamaleya, cel care a realizat deja vaccinul ”Sputnik V”, lăudat în Rusia la toate nivelurile politice, pe toate televiziunile și în toate ziarele, dar refuzat, pe motiv de neîncredere, de aproape o jumătate dintre ruși, a precizat că preparatul lor a fost administrat, pe durata testelor, persoanelor care au avut forme ușoare de covid-19. 

Citește și OMS, anunț DRAMATIC: S-ar putea ajunge la două milioane de morți

”La selecția voluntarilor au fost admise, după analizeze de rigoare, în special, cei care au trecut prin boală, dar fără prea multă suferință. Cei care s-au chinuit cu adevărat, luptând de multe ori cu moarte, au prezentat, la analize, o imunitate foarte bună, astfel că vaccinul ar fi fost, în cazul lor, inutil. S-a constatat că, în cazul lor, ritmul de distrugere a anticorpilor este foarte lent, spre deosebire de persoanele cu forme ușoare de covid-19, a căror imunitate scade cu rapiditate”, a detaliat Ghințburg.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele