COVID-19. În SUA un om moare la fiecare 107 secunde
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Rata deceselor a ajuns la un ritm amețitor
Rata deceselor a ajuns la un ritm amețitor
Statele Unite au înregistrat un număr record de noi cazuri de coronavirus joi, pentru prima dată depășind 90.000 în 24 de ore, potrivit raportului Universitatății John Hopkins.

Țara, care a cunoscut o accelerare a îmbolnăvirilor de la mijlocul lunii octombrie, a înregistrat joi 91.295 de noi cazuri.

SUA a înregistrat aproape 9 milioane de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, cel mai mare număr din toată lumea.

În aceeași perioadă de 24 de ore, 1.021 de persoane au murit din cauza Covid-19 în SUA, ceea ce a dus la un total de 228.625 de decese. A fost cea mai mare rată înregistrată din lume, un american murind la fiecare 107 secunde în medie, potrivit datelor John Hopkins.

Recordul anterior de cazuri zilnice a fost stabilit sâmbătă, cu 88.973 de infecții noi.

În prezent, virusul se răspândește cel mai mult în în zona de vest.

Cu doar câteva zile până la alegeri, democratul Joe Biden a făcut din abordarea crizei de sănătate de către Donald Trump principalul său punct de atac împotriva președintelui.

Covid-19. Alt SIMPTOM șocant descoperit după luni de pandemie

„Nu există nicio modalitate de a îndulci situație: ne confruntăm cu o criză și există un risc iminent pentru dvs., membrii familiei dvs., prietenii dvs., vecinii și persoanele de care aveți grijă”, a declarat guvernatorul Wisconsin Tony Evers, al cărui stat este unul dintre cele mai grave focare ale națiunii.

În timp ce biroul de politică științifică al Casei Albe a clasat „încetarea pandemiei Covid-19” printre cele mai importante realizări ale lui Trump, lumea nu mai crede acest discurs. Bursele din întreaga lume au scăzut brusc miercuri, pe fondul temerilor investitorilor că un lockdown global apare din nou la orizont.

„Suntem cu mult în urma acestui virus”, a declarat săptămâna aceasta dr. Mike Ryan, director executiv al programului de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății. „Va trebui să depășim acest virus, iar acest lucru poate necesita sacrificii pentru mulți, mulți oameni în ceea ce privește viața lor personală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...


pixel