COVID-19. Îngrijorare. Imunitatea dispare în mai puțin de o lună
Autor: Oana Pavelescu pe 11 sep, 08:33 | Declarația zilei

Un nou studiu indică faptul că imunitatea pacienților cu forme grave de COVID-19 dispare în mai puțin de o lună de la externare, se arată într-un recent studiu.

Cercetătorii au descoperit că anticorpii dispar rapid la pacienții care s-au vindecat după infectarea cu SARS-CoV-2, scrie Daily Mail.

Descoperirea este una îngrijorătoare în condițiile în care exista speranța că cei care au trecut prin COVID-19 devin imuni la această boală.

Cei mai mulți dintre cei care au fost externați prezentau anticorpi, ceea ce indica faptul că organismul lor a învățat să se protejeze de noul coronavirus, însă răspunsul imun nu era unul puternic.

Studiul, care a fost efectuat la Școala Medicală a Universității din Nanjing, China, arată că 81% dintre pacienți au prezentat anticorpi, însă numai o mică parte a avut capacitatea de a neutraliza sau distruge virusul.

COVID-19. Una din 10 gravide, testate pozitiv. Ce riscuri presupune

Așadar, este încă un mister dacă cei care au trecut prin COVID-19 devin imuni sau nu.

Sunt destul de multe semne că organismul uman învață să se apere însă apare un număr de cazuri credibile de reinfectare.

Așadar, studiul indică faptul că vaccinurile ar putea să nu ofere o protecție permanentă, un lucru pe care îl speră o lume întreagă.

Studiul cercetătorilor chinezi arată că după externare, la trei sau patru săptămâni, activitatea anticorpilor intră într-un declin semnificativ.

 

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele