Covid-19. Cel mai negru scenariu a devenit realitate în India
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Mumbai are o populație egala cu cea a României
Mumbai are o populație egala cu cea a României
Cel mai cumplit scenariu al epidemiei de Covid-19 a devenit realitate acum în Mumbai, India, unde spitalele nu mai fac față numărului uriaș de îmbolnăviri.

Pe măsură ce epidemia se întinde în India, Mumbai suferă cel mai mult. Orașul, cu o populație cât România(20 de milioane de oameni), este responsabil pentru 20% din îmbolnăvirile din India și 25% din numărul total al deceselor din această țară, relatează The New York Times.

Spitalele se revarsă de bolnavi în timp ce polițiștii sunt epuizați de muncă în pofida căreia trebuie să controleze în continuare locuințele unde sunt cei aflați în carantină.

Cea mai cumplită problemă în Mumbai este densitatea enormă a populației și mai ales în mahalalele insalubre ale orabului unde 8 oameni locuiesc într-o singură cameră iar din cauza temperaturii mari, oamenii ies pe stradă, în ciuda carantinei.

Citește: China reintră în alertă și închide un oraș

Ștampile și telefoane, metode de combatele a SARS-CoV-2

În aceste condiții în Mumbai persoanele infectate cu noul coronavirus sunt ștampilate cu cerneală permanentă. Pe ștampila care nu poate fi ștearsă timp de 14 zile, scrie ”Mându că îi protejez pe ceilalți. Stau acasă în carantină”, notează 7sur7.

Cei suspectați a fi infectați sunt supravegheați prin intermediul telefoanelor mobile. Autoritățile au obligat toți centățenii să își instaleze pe telefoane aplicația COVID prin care pot fi monitorizați. Până la ora actuală aplcația a fost instalată pe 40 de milioane de telefoane.

Despre ștampila aplicată pe mâinile celor infectați, ministrul Sănătății Rajesh Tope, spune că „pune presiune socială” asupra celor care îl poartă. Persoana va fi mai puțin tentată să stea afară. „Îi face să stea acasă. Dacă cineva cu ștampilă încalcă regula carantinei, altcineva le va spune să meargă acasă ".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel