COVID-19. Medicament CUNOSCUT pune PIEDICĂ virusului SARS-CoV-2
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este concluzia unui studiu internațional
Este concluzia unui studiu internațional
Un studiu internaţional condus de cercetători din Hong Kong a arătat că Simeprevir, medicament utilizat împotriva virusului hepatitei C, poate suprima în mod considerabil replicarea SARS-CoV-2, virusul bolii COVID-19, potrivit unui comunicat emis luni de Universitatea Chineză din Hong Kong (CUHK), relatează Xinhua.

De la începutul anului 2020, cercetători de la CUHK şi de la Universitatea din Hong Kong au colaborat cu peste 30 de oameni de ştiinţă din laboratoare locale şi din alte ţări pentru a căuta o substanţă medicamentoasă eficientă pentru tratatarea COVID-19.

Folosind o combinaţie de tehnici din biochimie, biologie celulară şi chimie computaţională, echipa de cercetători a descoperit că Simeprevir poate ataca simultan două proteine virale importante care deţin un rol esenţial în replicarea virală. Simeprevir este până în prezent singurul medicament antiviral ce poate ataca mai mult de o proteină a virusului SARS-CoV-2, notează Xinhua.

Billy Wai Lung Ng, profesor la Facultatea de Medicină a CUHK, a declarat că Simeprevir este un agent antiviral utilizat în tratarea hepatitei C prin inhibarea activităţii proteazei virale, astfel încât să se suprime replicarea virală.

Michael Chi Wai Chan, profesor asociat la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Facultăţii de Medicină a HKU, a declarat că echipa de cercetători a evaluat efectul antiviral al Simeprevir împreună cu Remdesivir. Rezultatele au demonstrat că în cazul administrării a 3,3 ľM de Remdesivir şi Simeprevir, efectul antiviral a crescut de peste 100 de ori în comparaţie cu administrarea doar a Remdesivir.

Citește și Pastila care tratează COVID-19. Pfizer anunță când va fi gata

David Shu Cheong Hui, expert în pneumologie în cadrul CUHK, a declarat că studii recente au sugerat că vaccinurile şi medicamentele existente ar putea să nu poată combate în mod eficient mutaţiile emergente ale virusului.

''În plus, epidemiile recurente de coronavirus din ultimele două decenii sugerează că virusul poate deveni o problemă sanitară persistentă, care ameninţă sănătatea la nivel global. Prin urmare, este esenţial să ne lărgim oferta terapeutică în pregătirea viitoarei pandemii de coronavirus'', a precizat Hui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel