COVID-19. Medicamentul care salvează vieți
Autor: Oana Pavelescu pe 26 feb, 21:47 | Articole recomandate

Acest medicament care se inhalează salvează viața celor cu forme grave de COVID-19

Studiile recente demonstrează că un medicament care se inhalează contribuie semnificativ la îmbunătățirea capacității de oxigenare a bolnavlor de COVID-19.

Este vorba despre Leukine care inhalat poate îmbunătăți semnificativ oxigenarea la pacienții cu COVID-19 cu insuficiență respiratorie acută hipoxică care necesită oxigen suplimentar. Procesul a fost condus de Spitalul Universitar Ghent și desfășurat în cinci spitale din Belgia, relatează European Pharmaceutical Review.

Covid-19. ASPIRINA, efecte SALVATOARE la pacienții cu forme grave

”Rezultatele SARPAC reprezintă un progres major pentru pacienții cu insuficiență respiratorie acută hipoxică cauzat de COVID-19 și validează rolul critic al sargramostimului în repararea și funcționarea sănătoasă a plămânilor”, a explicat dr. Bart Lambrecht, profesor de medicină pulmonară la Spitalul Universitar Ghent. ”Studiul confirmă rolul sargramostimului în restabilirea funcției de absorbție a oxigenului din plămâni, stimulând în același timp celule imune specifice care luptă împotriva virusului”, a mai spus expertul.


Articole recomandate Vezi toate articolele