Covid-19. O nouă descoperire uimește. Secretul ascuns al SARS-CoV-2
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au descoperit o vulnerabilitate a SARS-CoV-2 care poate fi exploatată astfel încât coronavirus să poată fi oprit de la a mai infecta celulele sănătoase.

Este vorba despre un ”buzunar” din glicoproteina spinilor care poate constitui poarta către combaterea noului coronavirus.

În acest studiu revoluționar, echipa condusă de profesorul Christiane Schaffitzel de la Școala de Biochimie din Bristol și profesorul Imre Berger de la Centrul Max Planck-Bristol pentru Biologie Minimală, a folosit o tehnică imagistică puternică, criomicroscopia electronică (cri-EM), pentru a analiza glicoproteina SARS-CoV-2 la o rezoluție aproape atomică. Activată de cloud computingul de înaltă performanță al Oracle, a fost generată o structură tridimensională a glicoproteinei SARS CoV-2, permițând cercetătorilor să privească adânc în interiorul coroanei coronavirusului identificând compoziția sa moleculară.

Covid-19. Bilanț NEGRU. SUA au depășit PRAGUL de 200.000 de decese

În mod neașteptat, analiza echipei de cercetători a dezvăluit prezența unei molecule mici de acid linoleic (LA), îngropată într-un buzunar personalizat din cadrul glicoproteinei din coroană. LA este un acid gras liber, care este indispensabil pentru multe funcții celulare. Corpul uman nu poate produce LA. În schimb, organismul absoarbe această moleculă esențială prin dietă. În mod curios, LA joacă un rol vital în inflamații și modularea imunitară, care sunt ambele elemente cheie ale progresiei bolii COVID-19. LA este de asemenea necesar pentru a menține sănătatea membranelor celulare în plămâni, astfel încât să putem respira corect.

Profesorul Imre Berger spune că a fost cu adevărat nedumerit de descoperirea și de implicațiile ei. ”Deci, aici avem LA, o moleculă care se află în centrul acelor funcții care creează haos la pacienții cu COVID-19. Și virusul care conform datelor noastre, cauzează tot acest haos, se prinde și ține exact de această moleculă - practic dezarmând o mare parte din apărarea corpului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel