Covid-19. Prețul aurului, între speranța și pesimistul investitorilor
Autor: Simona Haiduc pe 02 iul 2020 / 12:00 | Declarația zilei

Evoluția aurului, afectată de evoluția pandemiei

Prețul aurului a marcat, joi dimineață, o ușoară coborâre comparativ cu ultima cotație din ajun, starea de spirit a investitorilor fiind stimulată de rezultatele pozitive ale altui potențial vaccin împotriva noului coronavirus.

Societatea americană Pfizer a anunțat miercuri concluziile primelor teste clinice ale BNT162b1, eventualul său vaccin anti-covid, dezvoltat în colaborare cu societatea germană BioNTech. Rezultatele au arătat că pacienții cărora le-a fost administrat preparatul au produs anticorpi de neutralizare a noului virus după 28 de zile de la injecție.

Pe acest fundal, contractele futures la metalul galben au pierdut, joi dimineață, 0,1%, ajungând la 1777,80 dolari/uncie, investitorii retrăgându-se din acest activ de refugiu pe măsura ce apetitul lor pentru activele de risc sporește. Acțiunile, care, în general, evoluează în direcție opusă celei a aurului, au fost în creștere în noaptea de miercuri spre joi. 

Citește și Piața petrolului. China are un plan care va da totul peste cap

Dar metalul galben și-ar putea regăsi strălucirea. Numărul tot mai mare de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 a determinat Organizația Mondială a Sănătății să avertizeze că, pentru unele țări, ar putea fi necesară o restabilire a măsurilor de izolare. 

California a răspuns imediat apelului OMS, instituind o serie de restricții, inclusiv închiderea barurilor și interzicând cetățenilor să ia masa în interiorul restaurantelor. Între timp, numărul cazurilor de covid-19 a depășit pragul de 10,6 milioane, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. 

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele