COVID-19. Raed Arafat despre nunți, botezuri, aniversări
Autor: Mara Ivan pe 13 oct, 21:30 | Declarația zilei

Ce se va întâmpla cu aceste evenimente

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat marţi că evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise sunt interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

Referindu-se la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, Arafat a spus că în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis că acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor funcţiona cu capacitatea de 50%.

"Atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 la mie şi este până la trei la mie, vor funcţiona cu capacitate de 30 la sută iar programul va fi redus până la ora 23,00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată", a spus secretarul de stat.

Citește și Starea de ALERTĂ în România. Anunțul ministrului Nelu Tătaru

În ceea ce priveşte hotelurile, când incidenţa este peste 3 la mie, acestea vor putea servi numai persoanele care sunt cazate. 

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele