COVID-19. Terapie REVOLUȚIONARĂ capabilă să trateze orice infecție virală
Autor: Oana Pavelescu pe 24 noi 2020 / 12:22 | Mutarea zilei

O nouă terapie este pe cale să revoluționeze tratarea bolilor virale

O nouă terapie împotriva infecțiilor cu virusul gripal, este posibil să fie eficientă împotriva mai multor alte infecții cu virusuri patogene, inclusiv HIV și COVID-19, a fost dezvoltată de  Universitatea Purdue.

Cercetarea echipei de cercetători ai Universității Purdue care folosește o abordare terapeutică orientată împotriva infecțiilor cu virusuri, este detaliată în publicația Nature Communications.

„Avem în vedere toate medicamentele antivirale pe care le dezvoltăm în mod special pentru celulele infectate cu virusuri”, a spus Philip S. Low, profesor de chimie la universitatea sus-menționată: "Utilizăm capacitatea de a livra medicamente care pot activa imunitatea selectiv direct în celulele infectate cu virusul gripal. În acest fel, tratăm celulele bolnave fără a afecta celulele sănătoase. Folosim această capacitate pentru a livra selectiv medicamente care activează imunitatea în celulele infectate cu gripă. Există, de asemenea, potențialul ca această terapie să se dovedească eficientă la persoanele infectate cu COVID-19. "

Covid-19. Cum va decurge procesul de vaccinare în România

Cercetătorii au exploatat prezența proteinelor virale în celulele infectate prin proiectarea moleculelor gazdă care vizează medicamentele în mod specific către celulele infectate cu virus, evitând astfel toxicitatea colaterală care apare când medicamentele antivirale sunt preluate de celulele neinfectate.

”Am ales să începem testele cu virusul gripal, deoarece rezultatele pot fi adesea aplicate și altor astfel de virusuri”, a spus profesorul Philip S. Low și a adăcugat că: ”Testele noastre de laborator arată că procesul funcționează la șoareci infectați cu gripă, care sunt inoculați cu o doză de viruși de 100 de ori mai mare decât cea letală.

Low a spus că noua terapie se poate dovedi eficientă împotriva și altor infecții cu virus patogen, cum ar fi hepatita B, HIV și virusul sincițial respirator (RSV).

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele