COVID-19. Vaccinații contacți direcți trebuie să se izoleze?
Autor: Oana Pavelescu pe 26 sep, 09:11 | Articole recomandate

Hotărârea CNSU prevede ce trebuie să facă atât vaccinații cât și cei care au trecut prin boală

În mod normal cei care sunt contacți direcți cu persoanele coonfirmate cu COVID-19 au obligația să se carantineze. Se pune întrebarea dacă acest lucru trebuie să îl facă și cei care au trecut prin boală sau cei care sunt vaccinați.

Conform Hotărârii CNSU nr. 43/2021, spune că vaccinații sunt exceptați de la carantina instituită în mod normal celor care sunt contact direct al unui pacient pozitiv la COVID-19. Doar că e necesar să fi trecut măcar zece zile de la terminarea schemei de vaccinare.

Firește, excepția se extinde și la cei care au avut deja COVID-19 în ultimele 180 de zile. 

Vaccinare cu doza a 3-a. Când începe și cu ce ser se va face

„Art.6 - (1) Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate se aplică pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la data contactului direct.

(2) Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate se aplică și pentru persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare contactului, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data contactului”, prevede hotărârea menționată.


Articole recomandate Vezi toate articolele