COVID-19. Vaccinul care-i APĂRĂ pe copii. Știu americanii
Autor: Simona Haiduc pe 21 noi, 10:36 | Articole recomandate

O descoperire a unei echipe internaționale de experți

Oamenii de știință americani au descoperit că persoanele care, în copilărie, au făcut vaccinul MMR, un trivaccin destinat protecției mpotriva rujeolei (pojarul), a oreionului și rubeolei, fac forme ușoare de covid-19 dacă se infectează cu noul coronavirus, se arată într-un articol publicat în revista Societății americane de microbiologie mBio.

Împreună cu colegii lor din Turcia, specialiștii americani au analizat legătura dintre anticorpii generați de acest vaccin combinat și caracteristicile evoluției covid-19. La studiu au participat 80 de voluntari care s-au vindecat de covid-19 și care, în copilărie au făcut vaccinul MMR, și 30 care nu au făcut acel tratament și, ca urmare, nu aveau anticorpii respectivi. 

La finalul studiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că participanții la experiment cărora le-a fost injectat vaccinul MMR și care, recent, s-au infectat cu SARS-CoV-2, au avut o formă ușoară de covid-19, fără complicații, spre deosebire de ceilalți 30, unde cazurile au fost considerabil mai grave. 

Citește și COVID-19. OMS, către medici: Nu mai utilizați acest medicament!

”Acest lucru explică și de ce printre copii nivelul de îmbolnăvire de covid-19 este substanțial mai scăzut comparativ cu adulții. La majoritatea copiilor primul vaccin MMR este administrat în următoarele trei luni după ce micuții împlinesc un an, al doilea la vârste cuprinse între 4 și 6 ani”, a declara coordonatul studiului, Jeffrey Golda. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele