COVID-19. Varianta MU, din Columbia, super-mutația coronavirusului
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Organizația Mondială a Sănătății monitorizează îndeaproape apariția unei noi variante a noului coronavirus, varianta MU, care s-a răspândit deja în America de Sud și ar putea fi și mai rezistentă la vaccin.

O serie de mutații sugerează că varianta Mu ar putea rezista apărării imune și ar putea avea chiar o rată transmisie mai ridicată decât variantele anterioare.

Identificată pentru prima dată în ianuarie 2021, în Columbia, varianta Mu a fost destul de rar întâlnită în America de Sud și Europa.

La nivel global, varianta reprezintă mai puțin de 0,1% din toate cazurile înregistrate. Cu toate acestea, OMS a observat că tulpina a devenit mult mai răspândită în Columbia și Ecuador, unde cazurile cu acest virus mutant reprezintă aproximativ 39%, respectiv 13% din totalul cazurilor înregistrate.

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a certifica dacă această nouă variantă, cunoscută și sub denumirile VUI-21JUL-01 și B.1.621, ar putea fi rezistentă la vaccinuri.

OMS o monitorizează în continuare ca pe o variantă de interes, deoarece există mai multe mutații care indică faptul că ar putea rezista anticorpilor, într-un mod similar cu varianta Beta găsită în Africa de Sud.

Varianta Mu a fost detectată în aproximativ 40 de țări până acum, inclusiv în Marea Britanie, SUA, Hong Kong și în Europa, și sunt indicii că s-ar putea răspândi mai departe.

Ministerul Sănătății din Japonia a confirmat că două cazuri de variante Mu au fost detectate în țară în iunie și iulie în timpul verificărilor din aeroporturi, primul caz fiind întâlnit la o persoană care sosea din Emiratele Arabe Unite, iar celălalt, din Marea Britanie.

Potrivit The Guardian, aproximativ 32 de persoane din Marea Britanie au fost diagnosticate cu varianta Mu.

Dar Mu nu este singura nouă variantă care provoacă îngrijorare. Recent, oamenii de știință au găsit o altă variantă în Africa de Sud, dar și în alte țări, denumită C.1.2. care ar putea fi cel puțil la fel de infecțioasă și de rezistentă la vaccin, potrivit unui studiu realizat de Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud și KwaZulu.

Deși a fost detectat pentru prima dată în Africa de Sud, C.1.2 a fost întâlnit de atunci și în Anglia, China, Republica Democrată Congo, Mauritius, Noua Zeelandă, Portugalia și Elveția, scrie Jpost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel