Criză GLOBALĂ. Un PERICOL ignorat de mulți. Deși este foarte REAL
Autor: Simona Haiduc pe 12 sep, 11:50 | Mutarea zilei

OECD: Economia globală pare să se redreseze

Lumea modernă este mult prea dependentă de China și de sistemul ei financiar, iar acest lucru ar putea provoca o criză globală a cărei cauză reală puțini au anticipat-o, avertizează omul de știință Robert Daley, de la firma de consultanță Henry Kissinger.

”Există pericolul real ca o mare parte a lumii civilizate, pe de o parte, și China, pe de alta, să dezvolte separat una de cealaltă sisteme financiare pentru anumite operațiuni și activități, precum emisii de obligațiuni de stat sau comerț internațional. Costul unei asemenea rupturi va fi uriaș pentru toți, ceea ce nu înseamnă că Beijinul nu va merge la risc”, a explicat expertul american într-un interviu pentru CNBC.

Potrivit spuselor sale, crearea unor asemenea tehnologii va permite să se vorbească despre o autonomie financiară totală a Beijingului, care nu își dorește neapărat ca lucrurile să evolueze după un astfel de scenariu, dar nici nu se sperie de eventuale consecințe, spre deosebire de președintele Statelor Unite, Donald Trump.

În același timp, dacă a doua putere economică a lumii va dobândi un sistem financiar propriu, va apărea, practic, un pericol în plus la adresa stabilității economiei mondiale, un nou focar de tensiune inclusiv politică.

Citește și Previziuni ȘOCANTE! Deutsche Bank: Pregătiți-vă, vine HAOSUL

Daley spune că în administrația Trump și în Congresul american sunt numeroși adepți ai aplicării unor măsuri deosebit de severe la adresa Chinei, pe care și-ar dori să o vadă izolată de restul lumii. Dar ei înțeleg că a proceda astfel înseamnă a provoca probleme uriașe pentru toate companiile occidentale care colaborează cu parteneri din China. Iar urmările sunt ușor de anticipat.  

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele