Cum a pierdut Guvernul Cîțu acești BANI EUROPENI. Negrescu a explicat
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cum a pierdut Guvernul Cîțu acești BANI EUROPENI. Negrescu a explicat
Cum a pierdut Guvernul Cîțu acești BANI EUROPENI. Negrescu a explicat
Europarlamentarul Victor Negrescu arată cum, pe fondul disputelor politice, Executivul de la București a ratat îndeplinirea formalităților necesare pentru ca românii să poată beneficia de teste gratuite în pandemia de coronavirus.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Negrescu amintește că Parlamentul European a solicitat și obținut achiziția de teste din bani europeni și punerea lor la dispoziția statelor membre, pentru aplicarea lor gratuită la nivelul populației.

În total circa 100 de milioane de euro au fost mobilizate suplimentar pentru acest obiectiv.

"Din păcate, guvernul PNL-USR-UDMR a uitat să trimită documentele finale pentru achiziția acestor teste. În total, România beneficia de minim 4,7 milioane de euro pentru a realiza această achiziție.

În acest sens, am solicitat Comisiei Europene să întreprindă demersurile pentru achiziția acestor teste în numele României, dat fiind incapacitatea guvernului în a face acest lucru. Atunci când ai politicieni incompetenți care fac rău românilor, trebuie o intervenție la nivel european. 

Așa cum Parlamentul European a obținut suplimentarea sumelor pentru achiziția testelor, sunt convins că o să găsim soluții ca românii să aibă acces la teste gratuite ca și ceilalți cetățeni europeni", se încheie postarea europarlamentarului PSD.

Testele rapide depistează doar 50% dintre cazurile COVID-19

Doar 1 din 2 persoane confirmate pozitiv la testarea RT-PCR este identificată corect și de testele rapide. Este rezultatul îngrijorător al unui studiu demarat de o reputată rețea de sănătate din România.

Concret, în cazul a 1.099 de persoane cu simptome s-au recoltat probe, atât pentru testarea RT-PCR, cât și pentru testarea cu teste rapide.

Deși la testul RT-PCR toate aceste persoane au ieșit pozitive, în cazul testelor rapide, doar 53% dintre acestea au avut un rezultat pozitiv.

Medicii avertizează că această metodă de identificare a infectării cu COVID-19 garantează doar pe jumătate că infectații sunt depistați la timp, astfel ei putând răspândi foarte ușor virusul în comunitate.

Peste 66% din testele raportate oficial sunt acele teste rapide, iar testarea la nivel național rămâne una foarte scăzută la noi în țară, astfel că avem șanse mari să ne imunizăm mai degrabă pe cale naturală decât prin vaccinare.

"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel