Cum justifică Florin Cîțu votul contra eliminării PENSIILOR SPECIALE pentru primari
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat sâmbătă că toate pensiile vor fi incluse în reforma sistemului de pensii, care ar urma să se bazeze doar pe contributivitate.

"Aici eu aş vrea să fim foarte pragmatici. În fosta coaliţie, aveam un grup de lucru care se uita sau trebuia să găsească soluţii exact pentru sistemul de pensii. Noi vrem să trecem toate pensiile pe contributivitate. Nu are sens să avem în Parlamentul României - şi asta i-am rugat pe parlamentarii PNL - să nu avem tot felul de proiecte care merg împotriva a ce facem noi sau împotriva a ce am avea să facem în programul de guvernare. Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii şi toate pensiile vor fi incluse acolo. Nu are sens să luăm decizii în Parlamentul României care merg împotriva a ceea ce vom face în viitor", a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

În ceea ce priveşte mărirea pensiilor de la 1 ianuarie 2022, el a precizat că, deocamdată, "nu s-a stabilit procentul" cu care acestea vor fi majorate.

"Eu spun că, având în vedere rezultatele economice pe care le avem până acum, s-ar putea să fie o dinamică diferită faţă de ce aveam preconizat", a arătat premierul interimar.

 

Bugetul pe 2022

 

Premierul interimar, Florin Cîţu, a adăugat că executivul a început deja să lucreze la proiectul de buget pe anul viitor.

"Noi am început deja să ne uităm la buget şi să construim un schelet al bugetului pentru anul viitor. Intenţia mea era să avem un buget anul acesta, cât mai rapid, să nu stăm cu el până în decembrie. De aceea ne pregătim să avem un buget cât mai rapid", a afirmat Cîţu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat când va exista un proiect de buget pe 2022 în contextul în care actualul guvern este unul interimar.

De altfel, Florin Cîţu şi-a exprimat speranţa că nu va fi un executiv interimar până la sfârşitul acestui an.

"Sper că nu. Era cel mai bine să nu fim în această situaţie, pentru că nu aveam o problemă de rezolvat", a precizat prim-ministrul interimar.

Citește și: Comisia juridică a Camerei respinge proiectul eliminării pensiilor speciale pentru primari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel