Cum recuperezi documentele reținute de poliție în pandemie
Autor: Oana Pavelescu pe 29 mai, 09:35 | Mutarea zilei

Reguli noi pentru predarea sau recuperarea documentelor

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 83/2020, care a fost publicată în urmă cu două zile în Monitorul Oficial, stabilește modul în care se pot preda sau recupera documentele reținute de poliție.

În document este prevăzut că cei care au permisele suspendate pot preda aces act prin proștă sau serviciile de curierat. Nu numai aceste documente pot fi trimise astfel ci și  cererile de restituire a acestora cât și a plăcuțelor de înmatriculare care au fost reținute.Așadar, șoferii pot preda permisele și prin poștă ori sercivii de curierat cu confirmare sau aviz de primire. 

Cum putem ieși din oraș. Când nu trebuie declarație

În orgonanță se stipulează că: "pe durata stării de alertă declarate în condițiile legii, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, predarea permisului de conducere se poate face de către titularul acestuia și prin poștă și servicii de curierat, cu aviz de primire, către unitatea de poliție pe raza căreia domiciliază, are reședința sau, după caz, locuiește, în situația persoanelor aflate la studii în România, în termen de 5 zile de la comunicarea ordinului".

Cererile pentru recuperarea documentelor reținute de poliție se pot trimite atât prin poștă sau curier dar și prin fax sau e-mail.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele