Cum poți transfera pensia în străinătate
Autor: Oana Pavelescu pe 10 iul, 14:49 | Articole recomandate

Transferul pensiei esta eposibil

Legislația permite ca românii să își poată transfera pensia în orice țară, în cazul în care persoana respectivă s-a mutat în străinătate.

Cum se procedează

În primul rând, solicitantul trebuie să deschidă un cont la o bancă, orice bancă, de pe teritoriul țării unde își are domiciliul. Avantajul deschiderii unui cont la o bancă ce aparține Grupului Citi este că se reduce taxa de transfer bancar.

Al doilea lucru care trebuie făcut este că trebuie comunicat instituției plătitoare a pensiei (casa teritorială de pensii in evidența căreia se află dosarul de pensie) detaliile bancare: adresa completă a beneficiarului, denumirea și adresa băncii beneficiarului, codul SWIFT/BIC al băncii beneficiarului, acolo unde e cazul, precum și numărul de cont internațional bancar, prin declarația de transfer.

Mai pot românii să cumpere vechime în muncă? Ce prevede legea

Declarația de transfer, împreună cu documentul care confirmă detaliile bancare și cu copia actului de identitate al titularului, se pot depune direct de către titularul pensiei sau prin mandatar cu procură specială, la sediul casei teritoriale de pensii în a cărei evidență se află dosarul de pensie. Actele se pot depune ce către solicitant și prin poșta clasică dar și prin e-mail.

AICI găsești toate adresele Caselor Teritoriale de Pensii

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele