Cutremur cu magnitudine 5.8. Află UNDE s-a întâmplat
Autor: Antonia Popescu pe 27 sep, 11:20 | Articole recomandate

Cutremur cu magnitudine 5.8. Află UNDE s-a întâmplat

Nu au fost raportate victime, însă două persoane au rămas blocate în interiorul unor clădiri avariate, au indicat autorităţile.

Un puternic seism, cu magnitudinea 5,8, a fost înregistrat luni pe insula Creta din sudul Greciei, a anunţat Institutul Geodinamic de la Atena, fenomenul determinându-i pe locuitori să iasă afară din case şi clădiri, informează INFP.

Nu au fost raportate victime, însă două persoane au rămas blocate în interiorul unor clădiri avariate, au indicat autorităţile.

Anterior, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a anunţat că seismul a avut magnitudinea 6,5, în timp ce Institutul american de geofizică (USGS) a indicat magnitudinea 6.

Avertisment pentru românii din UK care NU au statut de rezident: Pregătiţi-vă să fiţi dați afară

Cutremurul a avut epicentrul la o distanţă de 23 de kilometri nord-vest de Arvi, la o adâncime de 10 kilometri, a precizat institutul din Atena.

Cristian Leonte, cititor DC NEWS, se află în vacanță pe insula Creta alături de mai mulți prieteni, și ei din România. Tânărul ne-a povestit că stăteau la masă în momentul în care au simțit cutremurul și că s-au speriat când au văzut că apa din piscină făcea valuri.

"Suntem în vacanță aici. Era o dimineață frumoasă în care luam micul dejun împreună cu prietenii. La un moment dat au început farfuriile și paharele de pe masă să se zgâlțâie. La început ne-am amuzat, dar ne-am speriat când am observat că și apa din piscină a început sa facă valuri. Trei pisici care se aflau în zonă ne-au sărit imediat în brațe. Cred că până și animalele s-au speriat. Turiștii au încercat să rămână calmi. Aici unde suntem noi nu am văzut pagube materiale importante provocate de acest cutremur. În schimb, am citit că în alte zone au fost afectate clădirile. Ne bucurăm că suntem bine și că nu a fost mai grav.", a povestit pentru DC NEWS, Cristian Leonte, un tânăr din Iași.


Articole recomandate Vezi toate articolele