Cutremur în România. A "ZGUDUIT" un județ
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
CUTREMUR în România în această SEARĂ! Ce magnitudine a avut
CUTREMUR în România în această SEARĂ! Ce magnitudine a avut
Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 4,2 s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la ora locală 00:39, în zona Moldovei, judeţul Vaslui, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 8 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 43 km Sud de Iaşi, 46 km Nord-Est de Bacău, 111 km Vest de Chişinău, 156 km Nord de Galaţi, 167 km Vest de Tiraspol, 174 km Nord de Brăila, 189 km Nord-Est de Braşov şi 232 km Nord-Est de Ploieşti.

ANM: Cod galben de CEAȚĂ densă și VÂNT puternic în 5 județe

De asemenea, patru minute mai târziu, respectiv la ora 0:43, s-a produs în aceeaşi zonă un nou seism, dar cu o magnitudine slabă de 2,6 şi la o adâncime de 5 km.

De altfel, joi seara au mai avut loc trei cutremure, două de suprafaţă în zona Moldovei, judeţul Vaslui, ambele la o adâncime de 6 kilometri, cu magnitudini de 2,1 şi 2,9, şi unul de adâncime în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, cu o magnitudine de 3.

De la începutul lunii octombrie, în România au avut loc 36 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel