Danezii, mai bogați cu 930 miliarde $ în plină pandemie
Autor: Oana Pavelescu pe 29 dec 2020 / 11:44 | Articole recomandate

Banca Centrală a Danemarcei

Danezii sunt acum mai avuți ca niciodată după ce bogăția lor financiară a depășit nivelul de dinaintea pandemiei.

Gospodăriile daneze dețineau active financiare nete - în principal sub formă de acțiuni și obligațiuni - de 5,66 trilioane de coroane (930 miliarde de dolari) în trimestrul trei, a declarat banca centrală din Copenhaga într-un raport.

În ultimele două trimestre, bogăția financiară a crescut cu 709 miliarde de coroane, ceea ce a compensat cu mult scăderea record de 541 miliarde de coroane în primul trimestru, când pandemia a zguduit piețele financiare.

COVID-19. Danemarca, în ALERTĂ MAXIMĂ. SARS-CoV-2 a suferit mutații în fermele de nurci

Banca centrală a declarat că averea financiară urmează să crească până la un nou record în al patrulea trimestru, pe măsură ce piețele au continuat să crească. Acest lucru ar trebui să contribuie la depășirea efectului negativ al unei noi carantine impuse de guvernul danez în această lună, în încercarea de a lupta împotriva numărului crescut de persoane contaminate.

Bogăția medie a gospodăriilor este de aproximativ 2 milioane de coroane, dar majoritatea familiilor au mai puțin de atât, a spus banca centrală. Privind doar economiile de pensii, 43% sunt deținute de 10% din populație.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele