David Popovici, copilul-minune al înotului internațional. Probele la care va mai concura sportivul
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Prodigy , așa ar putea fi descris, într-un singur cuvânt, David Popovici, tânărul înotător român, care are doar 16 ani și se bate de la egal la egal cu ''greii'' natației. "David e un fenomen, o minune de copil şi mi-aş dori să-l clonăm. David o să ajungă mare", declara Ana-Maria Popescu, la întoarcerea în țară de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.  

Înotătorul David Popovici a fost, la doar o fracțiune de secundă de podiumul olimpic la proba de 200 de metri liber, un rezultat extraordinar pentru un înotător de doar 16 ani.

Clasat pe locul 4 în finala olimpică de la 200 m liber, are parte doar de cuvinte de laudă din partea celorlalți sportivi.

Alături de scrimera Ana-Maria Popescu, care îl vede pe David ca pe un fenomen al înotului mondial, și înotătorul Robert Glință spune că David are un potențial uriaș. ''David nu este un fenomen doar pentru nataţie românească, este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liber în performanţă, este setat din plin pentru succes, are un caracter şi o personalitate demne de toată admiraţia'' a spus Glință.

Tânărul înotător a glumit pe seama diferenţei foarte mici de locul trei şi a spus că nu are niciun regret pentru că a ratat medalia olimpică la 200 de metri.

Citește și: PREMIILE promise sportivilor MEDALIAȚI LA TOKYO

''Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei, dar nu contează asta. Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu, am şi reuşit. Şi nu aş putea să fiu mai satisfăcut. (...) Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul IV'', a declarat David Popovici.

Tânărul înotător român David Popovici a declarat, marţi, că şi-a propus în proba de 100 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo un rezultat la fel de bun precum cel obţinut la 200 m liber.

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber, cu al cincilea timp din semifinale, 47 sec 72/100. Finala olimpică la 100 m liber va avea loc joi, la 05:37 (ora României).

De asemenea, David Popovici va lua startul, vineri, şi în seriile de calificare ale probei de 50 m liber.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel