Davos. Prințul Charles: Puneți-vă în pantofii unui copil
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Greta Thunberg și prințul Charles
Greta Thunberg și prințul Charles
Prințul Charles a declarat miercuri că încălzirea globală și schimbările climatice sunt cele mai mari amenințări cărora umanitatea trebuie să le facă față și a cerut liderilor din lumea afacerilor prezenți la Davos să ia măsuri pentru a asigura un viitor economic sustenabil.

"Suntem în mijlocul unei crize care este acum, sper înțeleasă", a spus el. „Încălzirea globală, schimbările climatice, pierderea devastatoare a biodiversității sunt cele mai mari amenințări cu care umanitatea s-a confruntat vreodată și una, în mare parte, a creației noastre proprii.”

Avertismentele sale au venit la o zi după ce președintele SUA, Donald Trump, vorbind tot la Davos, a respins „profețile dezastrului” asupra schimbărilor climatice.

Prințul, în vârstă de 71 de ani, care a ales să facă ultima etapă a călătoriei sale către Davos cu mașina electrică mai degrabă decât cu elicopterul, și-a petrecut o mare parte din viață atrăgând atenția supra problemelor de mediu.

Trump anunţă că vor fi adăugate alte 'câteva ţări' pe lista statelor vizate de restricţii

„Ce este folosul bogăției suplimentare din lume, obținută din„ afaceri făcute ca de obicei ”, dacă nu poți face nimic cu ea, decât să privești cum arde în condiții catastrofale?”, a mai declarat Charles, care a fost la Davos pentru a lansa o inițiativă pentru piețele durabile care își propune să găsească modalități de a reduce complet emisiile de carbon din economiile globale.

Moștenitorul coroanei regale britanice și-a manifestat totdată și susținerea pentru demersurile Gretei Thunberg și a îndemnat oamenii de afacei, în discursul său, să încerce să: ”Umble în pantofii copiilor”, adică să privească afacerile lor și din perspectivele copiilor, din punctul de vedere al mediului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel