De ce pensiile ar putea fi tăiate în 2021
Autor: Matei Ion pe 08 iul, 10:19 | Articole recomandate

Încă se discută cu cât se vor majora pensiilr

După îndelungi amânări și discuții interminabile pe tema majorării pensiilor cu 40%, autoritățile au decis cu greu să recunoască faptul că nu vor putea majora pensiile conform legii.

Înainte de declanșarea pandemiei miniștrii spuneau că ”vom respecta legea”, dar s-au ferit constant să spună clar dacă vor majora pensiile și cu cât.

 Din nefericire pentru toată lumea, în luna martie a venit pandemia iar economia României a înghețat, moment prielnic pentru guvernanți să spună că NU vor putea majora pensiile cu 40% dar în continuare s-au ferit să spună procentul cu care se vor majora.

Asta până de curând, când ministrul Finanțelor, FLorin Cîțu, a spus că pensiile AR PUTEA crește cu 10%, din luna sptembrie.

Violeta Alexandru a confirmat și ea că pensiile se vor majora din această toamnă însă a precizat că: ”[...] ar fi o tragedie să faci măriri peste posibilitățile pe care le ai, după care să revii și să ajungi la tăieri. Așa ceva, după părerea mea, ar fi o tragedie și nimeni nu-și dorește. Prin urmare, Ministerul Finanțelor Publice, în foarte scurtă vreme, ne va indică poza corectă a încasărilor la buget în acest moment".

Ministrul Muncii, despre pensii: Vom face această modificare

De asemenea, ministrul Muncii a precizat că nu va propune un procent anume de majorare până când nu va discuta cu Florin Citu, ministrul Finanțelor.

"Avem o reală determinare să crească pensiile. Declarațiile pe această tema le va face ministrul Finanțelor, pe baza evaluării pe care o are în pregătire. Nu sunt omul care să arunce informații în spațiul public. Eu, în acest moment, sunt interesată să aud de la colegul meu exact care este situația bugetului. Eu nu fac genul acesta de politică în care să-mi calculez în primul rând câștigul (electoral - n. r.). Pe mine mă interesează să fim corecți cu oamenii, să le spunem toate elementele. Pentru mine este important acest test de sinceritate și de rigoare. De promis putem să promitem toți. Credeți că mi-ar fi greu să mă duc acum și într-o săptămâna să vin cu o lege care să rămână în istorie Legea Violetă Alexandru mărește cu 80% pensiile? Asta face PSD", a mai precizat ministrul.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele