Declarația care l-a făcut FERICIT pe Nicușor Dan. Este vorba de bani
Autor: Mara Ivan pe 23 noi 2020 / 13:19 | Mutarea zilei

Primarul Capitalei și premierul României respectă măsurile

Premierul Ludovic Orban a declarat că în următorii ani sistemul de sănătate va beneficia de o alocare totală de aproape 7,5 miliarde de euro, bani proveniţi din finanţări europene.

"Evenimentul de astăzi este un eveniment în care se semnează contractele de finanţare pentru dotarea a 10 spitale din municipiul Bucureşti, a anunțat Orban, precizând că este vorba despre 1.270.000.000 de euro, bani destinaţi înzestrării spitalelor cu aparate, echipamente şi orice alte investiţii necesare. El a precizat că această alocare este urmată de alta, fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate, și anume 6,1 miliarde de euro care vor fi destinați sistemului de sănătate în următorii 7 ani, 1,9 miliarde de euro prin Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă şi 4,9 miliarde de euro urmează să fie alocaţi în cadrul bugetului UE 2021-2027 din fondurile de coeziune. 

Prezent la eveniment, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a salutat faptul că Guvernul şi Ministerul Fondurilor Europene au reuşit să ofere un "răspuns rapid" la "o criză sanitară fără precedent".

Citește și Redeschiderea școlilor. Ce trebuie să știe părinții și elevii

"Trăim o criză sanitară fără precedent şi e nevoie de un răspuns rapid. Sunt fericit că Guvernul şi Ministerul Fondurilor Europene au reuşit să aibă acest răspuns rapid, e vorba de 10 spitale care ţin şi de reţeaua Administraţiei Spitalelor, dar şi de Primăria municipiului Bucureşti şi de Ministerul Sănătăţii, care primesc astăzi o finanţare pentru coronavirus. Vreau să vă asigur colaborarea noastră, evident cu spitalele din subordinea noastră, dar şi cu celelalte structuri de sănătate naţionale. Deja avem o colaborare foarte bună cu Direcţia de Sănătate Publică, avem o colaborare foarte bună cu Ambulanţa Bucureşti -Ilfov. Este un efort comun pe care trebuie să-l faceţi şi vă asigur de toată deschiderea şi colaborarea noastră. Sunt convins că fiecare dintre cele 10 spitale, domnii directori sunt aici, care primesc această finanţare, vor folosi aceste resurse pentru a se moderniza şi mai ales pentru a salva vieţi omeneşti", a declarat Nicuşor Dan.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele