Descoperire în Argentina. Este perfect rotund. Apariție misterioasă FOTO VIDEO
Autor: Simona Haiduc pe 17 noi 2019 / 13:49 | Articole recomandate

Nu se știe exact când a apărut

Misteriosul obiect descoperit în mlaștinile argentiniene a fost găsit, inițial, pe Google Maps, și considerat inițial o eroare a imaginii apărută din cauza scanării defectuoase a zonei. Ulterior s-a demonstrat că insula există cu adevărat. 

Uriașa insulă plutitoare se află pe un lac și ocupă 4/5 din suprafața acestuia, are cu maluri perfect egale și formează un cerc foarte bine conturat. Isula, cu o formă perfect rotundă, la fel ca lacul, se deplasează in interiorul malurilor, motiv pentru care apa din lac apare ca o semilună.

Descoperirea aparține inginerului american Richard Petroni care, împreună cu doi prieteni specialiști în hidrologie, a plecat în căutarea misteriosului loc situat în delta mlăștinoasă a râului Parana. Prima misiune a fost un eșec, cei trei experți nereușind să-și atingă scopul. La a doua încercare au folosit un elicopter. Numai așa oamenii de știință s-au putut convinge că neobișnuitul lac nu este o legendă. Lacului i se spune Eye, iar oamenii din partea locului știau de existența lui, dar s-au temut să se apropie, convinși fiind că acolo sălăsluiește o zeitate.

Citește și Fenomen necunoscut legat de cutremure! Vine de unde nu te aștepți

Studiind arhivele Google Maps, Richard Petroni a ajuns la concluzia că insula exista încă din 2003, când s-a lansat serviciul. Iar fotografiile făcute în diferite perioade de timp arată că insula se rotește în jurul axei sale și își schimbă poziția. În prezent, Richard face pregătiri pentru a treia expediție, terestră de această dată și dotată cu echipamentul necesar.

”Ceea ce am aflat până acum este uluitor. Lacul are o apă incredibil de transparentă, spre deosebire de restul mlaștinii. Insula din centru se mișcă. Și nu știm de ce plutește”, a declarat regizorul echipei de filmare care l-a însoțit de Petroni.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele