Descoperire în China: Armata care ascunde încă multe mistere
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Nu se știe ce ar putea dezvălui următoarele săpături
Nu se știe ce ar putea dezvălui următoarele săpături
Arheologii chinezi au descoperit, în timpul unor săpături efectuate în provincia Shaanxi, unde în urmă cu aproape o jumătate de secol a fost scoasă la lumină renumita armată de teracotă, alți 200 de soldați din ceramică. Informația a fost furnizată de Smithsonian Magazine. 

Figurile de ceramică găsite de arheologici sunt parte a uriașei Armatei subterane de teracotă, creată de sculptorii antici pentru a apăra Mausoleul lui Qin Shi Huangdi, unul dintre cele mai mari morminte din lume, construit cu mai bine de 2000 de ani în urmă. La realizarea acestei fantastice opere au lucrat, potrivit documentelor vremii, peste 700.000 de oameni.

Primul luptător de teracotă a fost descoperit, întâmplător, în 1974 de niște țărani care săpau un puț. Chemați la fața locului, echipele de arheologi au scos, ulterior, la iveală mai multe gropi imense ce adăposteau o uriașă armată, cu mii de figuri de soldați și călăreți, zeci de care de război din bronz aurit, pictat și lăcuit, mulți cai și animale rare, dar și multe altele.

Noua descoperire demonstrează că Armata de teracotă nu și-a dezvăluit încă toate tainele și că sunt de așteptat și alte surprize. Oricum, la fel ca toți ceilalți, și acești soldați nu seamănă unul cu celălalt: fiecare figură are trăsături și pieptănături unice - oamenii de știință nu au găsit două sculpturi identice. În plus, mulți dintre militarii de ceramică poartă insemne distincte pe uniformă, corespunzătoare funcției.

Citește și Descoperire fantastică în Polonia! Valorează sute de milioane de euro

Se crede că Armata de teracotă a fost creată din ordinul împăratului Qin Shi Huangdi după urcarea pe tron, la vârsta de 13 ani. Obsedat de ideea de nemurire, viață veșnică, el a organizat expediții în căutarea unor vrăjitori sau alchimiști care să-i ofere elixirul vieții. Cum toate eforturile au fost zadarnice, împăratul a cerut crearea acestei armate de teracote, pentru a-și păstra puterea și după moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel