Jocul Cyberpunk 2077, un dezastru COLOSAL. Revoltă între angajații publisher-ului
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Rebeliunea este în aer la publisher-ul polonez de jocuri video CD Projekt SA, după ce cel mai recent joc al companiei, foarte așteptat de fani și a cărui lansare a fost deja amânată de trei ori, a fost deja retras după ce au fost semnalate erori majore.

Personalul frustrat și supărat a trimis întrebări consiliului de administrație în timpul unei ședințe video interne, joi, iar conducerea și-a cerut scuze pentru lansarea dezastruoasă a Cyberpunk 2077, potrivit declarațiilor a două persoane care au fost prezente. A fost o atmosferă pe potriva sloganului companiei ”Suntem rebeli”.

Întâlnirea a avut loc înainte de anunțul șocant al Sony Corp., că scoate Cyberpunk 2077 din PlayStation Store și că va oferi rambursări complete oricărui client care solicită unul. În timpul ședinței interne, directorii CD Projekt au spus că au ajuns la un acord cu Sony, dar nu au oferit detalii. Vineri, într-o postare pe Twitter, compania a spus că „în urma discuției noastre cu PlayStation, s-a luat decizia de a suspenda temporar distribuția digitală” a jocului.

Cyberpunk 2077 este unul dintre cele mai mari jocuri ale anului și a fost un succes financiar, încasând 8 milioane de euro numai din precomenzi și înregistrând vânzări record pentru varianta dePC. Dar jucătorii au găsit aplicația0 plină de bug-uri, în special pe consolele PlayStation 4 și Xbox One de ultimă generație, ceea ce a determinat prăbuțirea acțiunilor CD Projekt și criticii care descriu Cyberpunk 2077 ca fiind neterminat. Acțiunile CD Projekt au scăzut cu 12% în Varșovia vineri, punctând o scădere constantă în această lună și care a eliminat câștigurile anului.

Platforma de jocuri Stadia, disponibilă și în România

În timpul dezvoltării Cyberpunk 2077, personalul a fost nevoit să suportat mai multe perioade extinse de ore suplimentare, inclusiv săptămâni obligatorii de șase zile pentru a termina jocul, a relatat Bloomberg. Când au fost întrebați despre această perioadă dificilă, directorii au spus că au planuri de a îmbunătăți practicile de producție în viitor, dar nu au elaborat.

Mulți observatori din industrie s-au întrebat de ce Cyberpunk 2077, care a fost anunțat pentru prima dată în 2012 și a fost amânat de trei ori în 2020, pare să fie încă neterminat. Mai mulți actuali și foști angajați care au lucrat la Cyberpunk 2077 au spus cu toții același lucru: termenele limită ale jocului, stabilite de consiliul de administrație, au fost întotdeauna nerealiste. Pentru mulți dintre dezvoltatori a fost clar că au nevoie de mai mult timp.

Unul dintre personajele jocului este avatarul actorului Keanu Reevs, unul dintre atracțiile aplicației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel