Dezvăluire INCENDIARĂ. NASA: Aici sunt civilizații inteligente
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O lucrare științifică absolut spectaculoasă
O lucrare științifică absolut spectaculoasă
O dezvăluire cu adevărat incendiară oferită de oamenii de știință americani. Calea Lactee poate fi gazdă pentru numeroase civilizații extraterestre. Unele au dispărut însă, în urma războaielor nimicitoare izbucnite între ele, afirmă experții americani de la Jet Propulsion Laboratory (JPL), un centru de cercetare și dezvoltare al Agenției spațiale americane, NASA.

Studiul, elaborat de oamenii de știință de la JPL în colaborare cu colegii lor de la California Institute of Technology și Santiago High School (Corona, California) folosește faimoasa ecuație Drake și ajunge la concluzia că viața inteligență ar fi putut apărea după 8 miliarde de ani de la formarea Căii Lactee. 

Studiul, scris de experți la Laboratorul de Propulsie cu jet al NASA, Institutul de Tehnologie din California și Liceul Santiago din Corona, folosește faimoasa ecuație Drake, constatând că viața inteligentă ar fi putut apărea încă din 8 miliarde de ani după formarea Căii Lactee.

”... este foarte posibil ca viața inteligentă din altă parte a galaxiei să fie încă prea tânără pentru ca noi să o observăm”, au scris cercetătorii. „Deci descoperirile noastre ar putea însemna că viața inteligentă poate fi un fenomen obișnuit în galaxie, dar încă tânără”.

Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat faptul că potențialul de autodistrugere în viața inteligentă galactică are un „mare impact”, sugerând că orice viață inteligentă s-ar fi putut autodistruge. "Dacă viața inteligentă se va distruge singură, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că există puțină sau deloc viață inteligentă în altă parte", au adăugat cercetătorii.

Citește și Astronomii sunt ULUIȚI! Așa ceva nu au mai întâlnit NICIODATĂ

Deși nu există dovezi clare că viața inteligentă ajunge mereu să se autodistrugă, oamenii de știință au făcut referire la studiile din anii 1960 ce arată că progresele în știință și tehnologie „vor duce inevitabil la distrugere completă și degenerare biologică”.

Unele dintre posibilele scenarii de autodistrugere ar putea fi, în opinia experților de la NASA, războiul, efectele distructive asupra climei și dezvoltarea biotehnologiei. Experții au analizat, de asemenea, unde ar putea trăi alte civilizații în univers, apreciind că, după toate probabilitățile, ele și-au găsit casă pe planete din zone locuibile, cu importante resurse de metal. Iar locul acela s-ar putea afla la cel puțin 13.000 de ani lumină de centrul Căii Lactee.

Prin comparație, sistemul solar și Pământul sunt la aproximativ 25.000 de ani lumină de centrul galactic. Un an lumină folosit pentru măsurarea distanței în spațiu este de aproximativ 9,5 trilioane de kilometri. Până în prezent au fost descoperite peste 4.500 de exoplanete și se crede că doar o mică parte dintre ele au proprietăți care susțin viața. Un studiu publicat în noiembrie 2020 a constatat că ar putea exista 300 de milioane de planete în galaxie capabile să susțină viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel