DIDI | Serviciul chinezesc de taxi care dă fiori Beijingului. China, lovită cu armele ei
Autor: Ciprian Dumitrache pe 07 iul, 07:59 | IT&C

Capitalizarea serviciului de taxi chinez Didi a scăzut cu 22 miliarde de dolari, pe fondul restricțiilor impuse companiei de către autoritățile chineze.

Guvernul de la Beijing știe prea bine care este valoarea cantității uriașe de date personale ale cetățenilor chinezi, pe care Didi le stochează, și se teme că acestea ar putea ajunge în mâinile SUA.

Acțiunile companiei au scăzut cu 30%, până la 10,9 dolari bucata, mult sub prețul de 16 dolari, atât cât valora o acțiune a companiei în timpul ofertei publice inițiale (IPO) de săptămâna trecută.

Săptămâna trecută, Cyberspace Administration of China (CAC), autoritatea care reglementează domeniul cibernetic în China, a declanșat o anchetă care viza modul în care Didi „asigură securitatea datelor”.

CAC a anunțat ulterior că serviciul de taxi ar trebui eliminat din magazinele de aplicații din China. Autoritatea de reglementare a declarat că Didi colectează ilegal date personale ale cetățenilor chinezi. Potrivit Reuters, Didi colectează cantități mari de date despre traseul clienților și le folosește pentru tehnologii de conducere autonomă și pentru analiza traficului.

Citește și: Hackerii cer 70 milioane $ după un masiv atac cibernetic

Un purtător de cuvânt al Didi a declarat că compania, a încetat deja să înregistreze noi utilizatori și va efectua modificările necesare pentru a proteja drepturile utilizatorilor.

Ancheta asupra Didi a început la două zile după IPO-ul companiei din New York, timp în care a strâns aproximativ 4,4 miliarde de dolari, făcând din acest IPO a doua cea mai mare listare a unei companii chineze din Statele Unite. Recordul aparține Grupului Alibaba, care, în 2014, a strâns 25 de miliarde de dolari.

Didi a recunoscut că cerința de a elimina programul din magazine va afecta negativ veniturile companiei din China.


IT&C Vezi toate articolele