Dolarul american, tot mai vulnerabil. Moneda EURO prinde teren
Autor: Simona Haiduc pe 05 aug, 17:01 | Cifra zilei

Dolarul american influențat de prea mulți factori

Moneda europeană a înregistrat un nou progres față de un dolar care suferă în special de neînțelegerile dintre politicienii americani privind noul plan de ajutor financiar destinat șomerilor.

Astfel, la Bursa din Paris, euro a câștigat 0,27% în confruntarea lui cu bancnota verde, ajungând la 1,1834 dolari. ”Mulți consideră că, spre deosebire de Europa, Statele Unite au întârziat răspunsul lor la criza sanitară provocată de răspândirea noului coronavirus, punându-și, totodată, întrebări legate de capacitatea legiuitorilor de a se angaja și de a pune în aplicare au plan de salvare economică”, a explicat Ricardo Evangelista, analist la ActivTrades. 

Republicanii și democrații nu reușesc să ajungă la un numitor comun în privința noului program de ajutor destinat milioanelor de americani care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei de covid-19.

Citește și Concediul medical pentru carantină sau izolare. Cum se calculează

Or, în aceste condiții, spune Thu Lan Nguyen, expert la Commerzbank, atenția pieței este dominată de negocierile dintre cele două părți, mai ales că noile cifre privind rata șomajului ar urma să fie publicate în cursul zilei de miercuri și vineri. 

Pe de altă parte, ”scăderea randamentelor reale contribuie la creșterea prețului aurului, care, printre altele, a stabilit miercuri un nou record absolut, de 2.039,93 dolari/uncie, contribuie la slăbirea monedei americane. Dolarul a devenit vulnerabil, evoluția lui depinzând de prea mulți factori, unii imprevizibili”, a adăugat Lee Hardman, de la MUFG.

Te-ar putea interesa și...
Cifra zilei Vezi toate articolele