Donald Trump amenință că părăsește SUA în timp ce republicanii se distanțează de el
Autor: Oana Pavelescu pe 17 oct, 13:47 | Declarația zilei

Donald Trump

Dacă Donald Trump pierde alegerile? În fața susținătorilor, președintele SUA a speculat despre o posibilă plecare din țară dar își continuă discursul denigrator la adresa familiei contra-candidatului său, Joe Biden.

Cu două săptămâni și jumătate înainte de alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump vorbit despre o posibilă înfrângere. În timpul unui miting electoral  din statul Georgia, Trump a spus: "Vă puteți imagina că voi pierde? Ce voi face?" Râzând, el a susținut că ar pierde în fața „celui mai rău candidat din istoria politică a SUA. "Nu mă voi simți atât de bine. Poate că va trebui să părăsesc țara. Nu știu."

De asemenea, Trump și-a intensificat atacurile împotriva familiei lui Joe Biden. „Joe Biden este un politician corupt”, a spus el în timpul unei alte apariții de campanie din Florida. „Și familia Biden este o companie criminală”.

Joe Biden, avans de 10%-12% în fața lui Donald Trump

Trump a adăugat: „Bidenii s-au îmbogățit în timp ce America era jefuită”. Președintele SUA a numit „mass-media” „dușmani ai poporului” și a acuzat presa că nu raportează „cea mai importantă poveste din lume” - referindu-se la presupusa corupție a democratului Biden.

Între timp, repubicanii care acum se confruntă cu sondaje care sunt dezastruoase pentru Donald Trump și entuziasm scăzut în Senat care le-a pus în pericol majoritatea în această cameră legislativă, republicanii din Capitol Hill încep să se distanțeze public de președinte. Schimbarea, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de alegeri, indică faptul că mulți republicani au ajuns la concluzia că Trump se îndreaptă spre pierderea alegerilor în noiembrie.

Republicanii s-au apucat să se salveze și se grăbesc să-și restabilească reputația pentru o luptă viitoare și pentru restabilirea identitatății partidului lor, scrie The New York Times.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele