Donald Trump: Este timpul ca America să repornească
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Se va face treptat, stat cu stat
Se va face treptat, stat cu stat
Donald Trump a afirmat, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Casa Albă, că este timpul ca "să se repornească America", după restricţiile impuse din cauza noului coronavirus, notează AFP.

Preşedintele american a precizat că redeschiderea ţării va avea loc în etape, "stat cu stat" şi pe baza unor date "verificabile", pentru a evita un nou val de contaminări.El nu a stabilit un calendar exact şi a lăsat la latitudinea guvernatorilor să adapteze ritmul "redeschiderii" economiei la situaţiile locale.

Prima etapă va putea fi declanşată atunci când un stat înregistrează o scădere a cazurilor de COVID-19 pe o perioadă de 14 zile, iar spitalele sale nu mai sunt aglomerate de afluxul de pacienţi.

Ea ar impune ca şcolile să rămână în continuare închise, ca şi barurile, în timp ce restaurantele şi cluburile de sport ar putea redeschide în anumite condiţii. Portul măştii de protecţie în public va fi recomandat "cu tărie", telemunca va rămâne regula acolo unde este posibil, iar măsurile de distanţare socială menţinute.

Citește și SUA, în război total cu OMS. Condiția pusă pentru a relua finanțarea

Persoanele cele mai vulnerabile vor rămâne în izolare, iar călătoriile neesenţiale "minimizate".În paralel, autorităţile ar urma să fie în măsură să depisteze pe scară largă cazurile de coronavirus.

Dacă nu va fi observat niciun puseu al pandemiei, va fi demarată faza a doua, în special cu redeschiderea şcolilor şi reluarea călătoriilor. Ridicarea restricţiilor şi izolării, în cea de-a treia fază, va interveni atunci când va fi confirmată absenţa resurgenţei pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...


pixel