Donald Trump, supărat, mai concediază un înalt oficial
Autor: Oana Pavelescu pe 18 noi 2020 / 08:46 | Articole recomandate

Donald Trump / Foto: Casa Albă

Președintele Donald Trump a anunțat marți că a concediat un oficial al Departamentului pentru Securitate Internă care a contrazis public afirmațiile neîntemeiate ale ale sale cu privire la frauda electorală.

Christopher Krebs, fost director Microsoft Corp., a fost nominalizat de Trump pentru un post de top în domeniul securității cibernetice în 2018 și a devenit primul director al Agenției pentru securitate cibernetică și infrastructură, cunoscută sub numele de CISA, mai târziu în acel an. Agenția sa a declarat alegerile din 3 noiembrie „cele mai sigure din istoria americană”.

Avertisment în SUA: Există o criză de leadership la Casa Albă

Într-un mesaj postat pe Tweeter marți seară, Trump a spus că a terminat cu Krebs.

”Declarația recentă a lui Chris Krebs cu privire la securitatea alegerilor din 2020 a fost extrem de inexactă, în sensul că au existat nereguli și fraude masive - inclusiv persoanele decedate care au votat, observatorilor nu li s-a permis accesul în secțiile de votare, ”greșeli” în mașinile de vot care au schimbat voturile de la Trump la Biden, votarea târzie și multe altele”, a postat Trump pe Twitter, adăugând că demisia lui Krebs ”devine efectivă imediat”.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele