Donald Trump vrea să se autograțieze și să-și grațieze în avans familia
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Donald Trump împreună cu Ivanka și Domnald Trump Jr.
Donald Trump împreună cu Ivanka și Domnald Trump Jr.
Președintele Donald Trump a pregătit o listă cuprinzătoare de persoane pe care speră să le grațieze în ultimele zile ale administrației sale, care include înalți oficiali ai Casei Albe, membri ai familiei, cântăreți de rap cât și, posibil, el însuși, potrivit persoanelor familiare cu această chestiune.

Trump speră să anunțe grațierile pe 19 ianuarie - ultima sa zi în funcție - iar ideile sale sunt examinate în prezent de consilieri superiori și de biroul avocatului de la Casa Albă, spun sursele citare de Bloomberg.

Cea mai mare întrebare cu care se confruntă echipa sa juridică poate fi dacă președintele are autoritatea de a se grația. Trump a revendicat anterior faptul că ar avea această putere, deși este o chestiune de dispută juridică și nu a fost niciodată încercată de vreun președinte.

Să se grațieze el pe el ar l-ar putea putea împiedica la o eventuală viitoare candidatură și ar însemna o recunoaștere a faptului că ar putea fi urmărit penal pentru încălcarea legii.

Grațierile preventive sunt în discuție pentru oficialii de la Casa Albă care nu au fost acuzați de infracțiuni, inclusiv șeful Statului Major Mark Meadows, consilierul principal Stephen Miller, șeful personalului John McEntee și directorul social media Dan Scavino.

Donald Trump nu va participa la inaugurarea lui Joe Biden

Fiica cea mare a președintelui, Ivanka Trump, soțul ei, Jared Kushner, care dețin ambii funcții la Casa Albă, sunt, de asemenea, luați în considerare pentru grațiere preventivă, spun sursele. Avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, a discutat, de asemenea, cu președintele problema grațierii sale.

Astyfel de grațieri sunt, de asemenea, luate în considerare pentru alți membri ai familiei președintelui, precum și pentru prieteni și aliați. De exemplu, Trump a formulat o grațiere preventivă pentru Kimberly Guilfoyle, fostă gazdă de emisiuni la Fox News, care are o relație cu fiul său cel mare, Donald Trump Jr.

Președintele dorește ca grațierile preventive să-i protejeze pe cei pentru care sunt emise de urmăririle penale pentru orice infracțiuni federale comise înainte de emiterea grațierilor.

De asemenea, are în vedere să îl grațieze pe Albert Pirro, care anterior a lucrat cu președintele în domeniul tranzacțiilor imobiliare și a fost condamnat pentru fraude fiscale. Pirro este fostul soț al unei alte vedete al postului TV Fox News, Jeanine Pirro, fost procuror din Westchester din New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel