Două milioane de oameni au intrat în România în timpul epidemiei
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Aproape două milioane de oameni au intrat în România în primul trimirestru al anului
Aproape două milioane de oameni au intrat în România în primul trimirestru al anului
Numărul de sosiri ale vizitatorilor străini înregistraţi la punctele de control de la frontierele României a fost în primul trimestru din 2020 de 1,975 milioane, în scădere cu 11,3% faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Sosirile vizitatorilor străini au provenit în majoritate din ţări situate în Europa (94,5%), ponderea cea mai mare aparţinând vizitatorilor din Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina şi Ungaria. De altfel, primele 6 locuri, după ponderea în numărul total de sosiri, aparţin unor ţări situate în Europa: Republica Moldova (20,6%), Bulgaria (18,7%), Ucraina şi Ungaria (fiecare cu câte 11,8%), Turcia (5%), Serbia (4,9%) şi Italia (3,4%).

În trimestrul l 2020 s-au înregistrat 950.700 sosiri din ţările Uniunii Europene (48,1% din total sosiri), în scădere cu 14,2% faţă de trimestrul I 2019.

Stare de alertă. Circulația în afara localității

Comparativ cu primele trei luni din 2019, în trimestrul l 2020 cele mai mari scăderi ale numărului de sosiri s-au înregistrat în cazul vizitatorilor din America (-28,0%), Asia (-24,5%), Australia, Oceania şi alte teritorii (-21,7%) şi Africa (-15,2%). Numărul de sosiri din Europa a fost cu 10,4% mai mic faţă de aceeaşi perioada a anului precedent.

Punctele de control la trecerea frontierei unde s-au înregistrat cele mai multe sosiri au fost Otopeni (298.700 sosiri), Giurgiu (194.200 sosiri), Borş (178.200 sosiri), şi Albiţa (141.600 sosiri).

Transportul rutier a fost cel mai utilizat de vizitatorii străini pentru a călători în România. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, în trimestrul l 2020 s-au înregistrat creşteri pentru mijloacele de transport naval atât în ceea ce priveşte sosirile vizitatorilor străini în România (0,4%). Cele mai mari scăderi comparativ cu perioada similară a anului precedent s-au înregistrat la sosirile vizitatorilor străini care au utilizat transportul aerian (-21,7%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel