Cutremurător. Două regiuni nu mai pot fi locuite din cauza schimbărilor climatice
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Două regiuni din Orientul Mijlociu nu mai pot fi locuite
Două regiuni din Orientul Mijlociu nu mai pot fi locuite
„Viața într-un cuptor”, comentează France Info, cu imagini care o susțin. Cu temperaturi peste 35 de grade și 90% umiditate în aer, regiunile Jacobabad (Pakistan) și Ras Al Khaimah (Emiratele Arabe Unite) au devenit pur și simplu nelocuibile. Un cocktail de căldură și umiditate literalmente exploziv, chiar „fatal” pentru corp, afirmă canalul de știri France Info.

Fiecare gest costă

De fapt, în aceste condiții, „fiecare gest costă” și „nu mai este posibil să lucrezi sau să faci sport”. Deoarece atunci când aerul este uscat, toleranța umană la temperaturi extreme este mult mai mare, iar oamenii pot rezista astfel la peste 60 ° C. Chiar și la 100 ° C, „dacă nu durează prea mult”, afirmă France Info.

Starea de „supraîncălzire”

„Corpul este echipat cu un termostat natural, care funcționează pentru a menține temperatura la 37 de grade. În contact cu aerul uscat, transpirația se evaporă și această evaporare ne răcește ”, explică Valérie Heurtel. Dar în condiții de umiditate foarte mare, transpirația nu se mai evaporă și corpul intră într-o stare de „supraîncălzire”.

Consecințe devastatoare

Rezultate? Tulburări de vedere, vertij, tulburări neurologice: „Se poate termina în comă, convulsii și poate duce la complicații cardiace sau renale grave”, explică dr. Laurent Uzan, cardiolog sportiv.

Raportul „crucial” al experților ONU în climă

Raportul așteptat cu nerăbdare al experților ONU în domeniul climei este „crucial pentru succesul” conferinței climatice COP26 din noiembrie, a insistat luni Petteri Taalas șeful Organizației Mondiale a Meteo, la deschiderea negocierilor pentru adoptarea acestui text de referință. "Raportul pe care urmează să îl finalizați va fi foarte important în întreaga lume (...) Acest raport de evaluare este crucial pentru succesul conferinței climatice de la Glasgow (Scoția) din noiembrie", a declarat Petteri Taalas.

Viața pe Terra. Raport ONU: Ce e mai rău urmează să vină

Seria de evenimente devastatoare

„Numai ultimele șase săptămâni ne-au adus o serie de evenimente devastatoare, căldură, inundații, incendii, secetă și multe altele (...) De ani de zile avertizăm că dezastrul se apropie”, a subliniat la rândul ei, managerul climatic al ONU, Patricia Espinosa. Cu mai puțin de 100 de zile de COP26 considerat decisiv pentru viitorul planetei, „le spun factorilor de decizie: știința nu ne permite să vedem lumea așa cum am dori să fie, ea arată lumea așa cum este. Aceasta nu este politică, aceasta este realitatea”, a adăugat ea.

Nu suntem pe drumul cel bun

Și „realitatea este că nu suntem pe drumul cel bun pentru a îndeplini obiectivul Acordului de la Paris de a limita încălzirea la 1,5 ° C până la sfârșitul secolului. De fapt, suntem pe calea opusă, ne îndreptăm spre mai mult de + 3 ° C. Trebuie să schimbăm direcția urgent înainte de a fi prea târziu ”, a insistat Patricia Espinosa.

Evaluarea IPCC este așteptată pe 9 august

”IPCC ne-a spus cum ar trebui să arate ambiția: ca fiecare țară din lume să se angajeze în neutralitatea carbonului și să detalieze planul de realizare”, a adăugat Joyce Msuya, director adjunct al ONU-Mediu. La sfârșitul a două săptămâni de negocieri, cele 195 de state membre ale IPCC urmează să publice pe 9 august o evaluare mult așteptată, prima atât de vastă din 2014, actualizând în special previziunile privind creșterea temperaturii și creșterea nivelului oceanelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel