Drone de luptă cât vezi cu ochii. China nu se joacă
Autor: Simona Haiduc pe 09 dec 2019 / 21:10 | Articole recomandate

Imagine care confirmă progresul Chinei

O fotografie apărută în spațiul public, pe segmentul de internet al Chinei, arată progresul colosalul progres întregistrat de Beijing în programul de dezvoltare a aparatelor de zbor fără pilot.

Este o imagine surprinsă de sateliții spațiali, unde poate fi văzută o impresionantă aliniere de drone de luptă: unele sunt încă în stadiul de definitivare, altele se află deja în serviciu militar.

Aparatele de luptă fără pilot din imagine staționează pe baza aeriană Malan, parte a unui centru specializat în dezvoltarea și testarea dronelor militare.

Potrivit The Drive, fotografia nu face decât să confirme faptul că, în strategiile lor de luptă, generalii chinezi pun un accent aparte pe tehnologiile militare fără pilot: de la foarte mici, la foarte mare.

Citește și Francezii au găsit soluția de luptă împotriva dronelor

Deși fotografia nu este de foarte bună calitate, experții au reușit să identifice numeroase dintre aparatale surprinse. Spre exemplu, în partea stângă a imaginii pot fi observate dronele de atac Gj-1 și Gj-2, în timp ce la mijloc se află drona cu reacție Gj-11.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele