Drumul expres Craiova-Piteşti. Când încep lucrările
Autor: Ciprian Dumitrache pe 23 feb, 11:38 | Articole recomandate

Drumul expres Craiova - Piteşti va avea 121,185 km, cu două benzi pe sens și ar trebui finalizat până la 31 decembrie 2023.

Autorizaţia de construire pentru 5 kilometri din drumul expres Craiova-Piteşti a fost emisă, a scris ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

"Astăzi a fost emisă autorizaţia de construire pentru un nou sector din drumul expres Craiova-Piteşti. Este vorba de 5 km din tronsonul 1 (cel care începe la Craiova) care în total are 17 km. Deşi contractul pentru acest lot este semnat de 2 ani, până astăzi exista autorizaţie doar pentru 9 km din lungimea totală de 17 km. Motivul este interferenţa traseului din studiul de fezabilitate cu un câmp de sonde. De azi, se poate lucra pe mai bine de 80% din lungimea acestui tronson", spune Drulă.Potrivit şefului de la Transporturi, în primăvară va fi emisă autorizaţia şi pentru ultimii 3 km, după ce se finalizează exproprierile necesare pentru acest ultim sector, relatează Agerpres.

Citește și: Ludovic Orban: Pentru guvernul pe care îl conduc reprezintă prioritate absolută

Drumul expres Craiova - Piteşti va avea 121,185 km, cu două benzi pe sens și ar trebui finalizat până la 31 decembrie 2023. Valoarea totală a proiectului este de 4,93 miliarde lei, din care suma totală eligibilă, finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, este de 4,162 miliarde de lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată - 3,537 miliarde de lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 624,303 milioane de lei va fi finanţată din bugetul beneficiarului).Proiectul este împărţit în 4 tronsoane: tronsonul 1, cu plecare din Craiova, are o lungime de 17,7 km și va costa 76 milioane de euro fără TVA, fiind executat de firma Tirrena Scavi SpA, din Italia.

Al doilea tronson are o lungime de 40 km, va costa 217 milioane euro fără TVA şi va fi executat de Asocierea SA&PE Construct SRL-Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL- Consitrans SRL, din România.Contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 3 şi 4, care au în total 64 km, au fost semnate cu Asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, iar valoarea este de circa 1,3 miliarde lei, fără TVA.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele