Chinezii vor să elimine Tesla. Planurile Xpeng Motors
Autor: Oana Pavelescu pe 28 sep, 20:01 | Auto

Xpeng Motors tocmai și-a dezvăluit planurile de viitor, la Expoziția Internațională de Automobile de la Beijing, care a început în weekend. 

Compania s-a întărit după vânzarea de acțiuni la New York de 1,7 miliarde dolari luna trecută.

Printre aceste planuri se numără un vehicul asemănător unei drone, numit Kiwigogo, care este echipat cu opt turboventilatoare și poate transporta doi pasageri și se înalță până la 25 de metri.

Kiwigogo este dezvoltat de Xpeng Heitech, care este deținut în majoritate de fondatorul și directorul executiv al producătorului auto He Xiaopeng. Fondată în 2014, compania tocmai a început să exporte vehicule în Europa.

La Expoziția Internațională a Automobilelor de la Beijing, compania și-a prezentat planurile de viitor, care includ dezvoltarea unei mașini zburătoare și pentru a crea noi căi de cercetare a mobilității și electrificării.

Cine este rivalul de temut al Tesla

"Credem că în viitor nu numai vehiculele electrice vor avea funcții de conducere autonomă cu mobilitate inteligentă, dar, cu alte tehnologii, vor permite alte dispozitive care pot crea un ecosistem multidimensional, care vor fi foarte interesante", a spus Brian Gu președintele Xpeng.

Un prototip nou 

Planurile stabilite de Xpeng sunt pentru mai mult decât o clonă a Tesla. Compania își dorește să fie un concurent, deoarece compania își propune să se extindă în diferite forme de mobilitate electrică.

Deși proiectul Kiwigogo se află în faza de concept, iar ceea ce a fost arătat la Salonul Auto de la Beijing este un prototip timpuriu, Xpeng Motors spunând că va evalua perspectivele lansării unui astfel de vehicul și apoi va lua o decizie dacă va continua cu investiții substanțiale în această direcție.

Te-ar putea interesa și...
Auto Vezi toate articolele