După energie și gaze, ar putea exploda și prețul carburanților. Avertizările venite din Germania
Autor: Ciprian Dumitrache pe 14 sep, 13:20 | Articole recomandate

Faptul că deținerea unei mașini cu motor pe benzină sau motorină va fi din ce în ce mai scumpă nu mai este niciun secret. Ceea ce surprinde este ritmul în care cresc costurile de exploatare a unei mașini cu motor clasic.

Pe lângă taxarea tot mai ridicată a motoarelor diesel sau pe benzină, prețul carburanților face ca deținerea unui automobil cu motor cu combustie să fie tot mai costisitoare.

În Germania apar tot mai multe voci care avertizează cu privire la creșterea prețului la benzină și motorină.

De la un preț mediu de 1,55 de euro pe litru, cât este prețul în prezent, benzina ar putea ajunge la 2 euro pe litru, în 2022.

Avocatul consumatorilor germani, Klaus Müller, împărtășește și el această opinie și spune că un preț de 2 euro pe litru este foarte probabil a fi atins în 2022.

Având în vedere creșterea prețurilor la benzină, avocații consumatorilor solicită un pachet de sprijin pentru cetățeni.

Acesta ar trebui să se adreseze unei plaje mai largi de persoane cu venituri scăzute. "Sistemul actual ușurează povara fiscală mai mult pentru persoanele cu venituri medii și mari", a declarat Klaus Müller, membru al consiliului de administrație al Asociației Federale a Organizațiilor Consumatorilor (VZBV), pentru revista ZDF, citată de Spiegel.

Müller vede foarte probabilă o creștere a prețului benzinei la doi euro pe litru în 2022. Cotațiile ridicate ale petrolului reprezintă o cauză reală, spune el, dar creșterea prețului carburanților va fi influențată și de deciziile privind politica climatică, adoptate de guvernul federal.

Pentru a compensa aceste efecte într-o manieră socială echitabilă pentru consumatori, Müller a propus o „taxă de mobilitate, indiferent de venit”.

Müller propune ca statul să returneze consumatorilor venitul suplimentar obținut din prețul certificatelor CO2.

Iranul îi înduplecă pe occidentali cu zero promisiuni: ”Teheranul și-a jucat bine cărțile”

Acesta recunoaște că „Conducerea cu un motor cu combustie va fi mai scumpă”, dar „Propunerea noastră ajută în mod egal pe toată lumea, deoarece toată lumea primește aceeași sumă”, a spus Müller.

 

 

 


Articole recomandate Vezi toate articolele