Duș rece pentru Elon Musk din partea Administrației Federale a Aviației
Autor: Oana Pavelescu pe 15 iul, 22:27 | Articole recomandate

Elon Musk, ținut în șah de autoritîțile americane

Administrația Federală a Aviației (FAA) din Statele Uniete ale Americii a avertizat compania lui Elon Musk, SpaceX-ul, într-o scrisoare care a fost trimisă în urmă cu două luni, că lucrările companiei la un turn de lansare pentru viitoarele rachete Starship de la Boca Chica, Texas, sunt încă neaprobate și vor fi incluse în revizuirea de mediu a agenției.

"Compania construiește turnul pe propria răspundere", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al FAA pentru CNBC, menționând că analiza de mediu ar putea recomanda eliminarea turnului de lansare.

FAA a început anul trecut o analiză de mediu a complexului de dezvoltare a navei SpaceX, deoarece compania lui Musk a spus că intenționează să solicite licențe pentru lansarea prototipurilor de rachete din generația următoare, de la Boca Chica. În timp ce FAA a finalizat o evaluare de mediu a zonei în 2014, această analiză a fost specifică seriei de rachete Falcon mult mai mici a SpaceX.

Elon Musk ar ascunde furturile din propriile fabrici

SpaceX a efectuat mai multe zboruri scurte de testare a prototipurilor Starship în ultimul an. Cu toate acestea, compania are nevoie ca FAA să finalizeze analiza de mediu și să elibereze o licență pentru a face următorul pas în testarea rachetei. Conducerea companiei și-a stabilit obiective ambițioase pentru programul Starship ambiția fiind ca SpaceX vizează luna iulie pentru a lansa primul zbor spațial orbital al rachetei sale Starship.

În mai, compania și-a dezvăluit planul de zbor, care va fi lansat de la instalația companiei din Texas și va avea ca scop să se amerizeze în largul coastei Hawaii, scrie CNBC.

Prototipurile Starship au o înălțime de aproximativ 50 de metri sau cât este o clădire de 16 etaje și sunt construite din oțel inoxidabil.  Racheta se lansează inițial pe un rapel „Super Heavy”, care alcătuiește jumătatea inferioară a rachetei și are o înălțime de aproximativ 30 de metri. Împreună, Starship și Super Heavy vor avea o înălțime de aproape 122 de metri atunci când vor fi pregătite pentru lansare.

SpaceX dezvoltă Starship pentru a lansa încărcături și oameni în misiuni pe Lună și Marte.


Articole recomandate Vezi toate articolele