Ea a fost o revoluționară, iar el un rege iubitor
Autor: Dana Mihai pe 20 sep 2019 / 12:36 | Comunicate de presa

Mohammed al VI-lea al Marocului și Prințesa

Prințesa Lalla Salma a Marocului s-a născut în Fes, Maroc, la data de 10 mai 1978. Părinții ei erau profesorul El Haj Abdelhamid Bennani și Naima Bensouda.

A rămas fără mama la vârsta de 3 ani și a fost crescută împreună cu sora ei de bunica lor. A absolvit Institutul Național de Informatică și Analiză a sistemelor cu specializarea în informatică.

S-a cunoscut cu soțul ei, regele Mohammed al VI-lea al Marocului în 1999, cu puțin timp înainte de moartea regelui Hassan al II-lea. Relația lor a suprins mulți oameni din întreagă lume pentru că pentru prima dată în istoria marocană, numele soției regelui a fost facut public. Și-au unit destinele în 2002, iar încă din ziua căsătoriei, Salma a "desființat" un tabu care dura de mai bine de trei secole și jumătate, fiind prezentată supușilor fără văl, cu părul roșcat despletit.

Thailanda și-a încoronat noul rege. Ceremoniile au costat 31,2 milioane $ VIDEO

La scurt timp, soțul sau i-a acordat titlul de "Alteță Regală", care nu mai fusese dat niciodată până atunci vreunei soții de suveran marocan. Prințesa Lalla Salma a profitat de noua sa condiție pentru a impune "mudawana", un nou cod al familiei. Acesta permite femeilor să își aleagă singure soțul și să divorțeze fără să își piardă drepturile asupra copiilor.

Căsătoria lor este considerată una revoluționară în istoria marocană, nu numai pentru că Salma este prima soție a unui rege marocan care a primit titlul de "Alteță regală", dar și pentru că a fost des văzuta în public și fotografiată.

În mai 2003, prințesa Lalla Salma a dat naștere primului copil al cuplului regal, prințul Moulay Hassan.

Prințul Moulay a studiat la prestigioasa școală a Palatului Regal din Rabat, capitala marocană. Acesta apare în mod regulat la toate reuniunile oficiale. Adolescentul este actualul moștenitor aparent la tronul din Maroc, și familia sa deține o avere de 25 miliarde de dolari. Potrivit tradiției, prințul Moulay va primi 2,5 miliarde de dolari și un pachet generos de acțiuni din investițiile de familie.


Comunicate de presa Vezi toate articolele